Wykonanie
« Powrót  Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 1(z pieczeniem / smażeniem): 180 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 0Ilość ocen : 0SkładnikLogo Ilość Czego
dynia 1 kilogramów
suszone morele 10 dekagramów
cytryna 1 sztuk
cukier 50 dekagramówWykonanie:
Morele moczymy w letniej wodzie przez kilka godzin,
potem gotujemy do miękkości.
dynię kroimy, wrzucamy do rondla polewamy szklanka
wody, przykrywamy i gotujemy na niewielkim ogniu. dokładamy
cukier, przetarte przez sito
morele i smażymy na lekkim ogniu, na 10 min zestawiamy z ognia, dodajemy
sok z cytryny. gorącą
marmoladę nakładamy do słoików, zasuszamy w nagrzanym piekarniku (powinna się zrobić zasuszona skórka. Słoiki zamykamy i odstawiamy w ciemne i suche miejsce.Autor: Skarlet_bZobacz inne przepisy użykownika!
Przetwory weg.Dodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z
pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: