Wykonanie
« Powrót  
Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 1(z pieczeniem / smażeniem): 35 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 0Ilość ocen : 0SkładnikLogo Ilość Czego
truskawki 1 kilogramów
cukier 500 gramów
goździki 3 sztukWykonanie:Oczyszczone
truskawki ciasno układać w słoikach. Pół litra
wody zagotować z
cukrem i
goździkami. Gorącym
syropem zalać
owoce. Słoiki szczelnie zamknąć i pasteryzować 20 minut. Przed spożyciem kompot rozcieńczyć przegotowana
wodą do uzyskania pożądanego smaku.Autor:
BeciaZobacz inne przepisy użykownika!Kuchnia Polska
Przetwory weg.Dodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z
pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: