ßßß
Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 1(z pieczeniem / smażeniem): 35 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 0Ilość ocen : 0SkładnikLogo Ilość Czegotruskawki 1 kilogramówcukier 500 gramówgoździki 3 sztukWykonanie:Oczyszczone truskawki ciasno układać w słoikach. Pół litra wody zagotować z cukrem i goździkami. Gorącym syropem zalać owoce. Słoiki szczelnie zamknąć i pasteryzować 20 minut. Przed spożyciem kompot rozcieńczyć przegotowana wodą do uzyskania pożądanego smaku.Autor: BeciaZobacz inne przepisy użykownika!Kuchnia PolskaPrzetwory weg.Dodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: