Wykonanie
« Powrót  

Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 2(z pieczeniem / smażeniem): 30 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 4Ilość ocen : 2SkładnikLogo Ilość Czego
grzyby 750 gramów
smalec 100 gramów
masło 1 łyżek stołowych
sól według uznania
pieprz według uznaniaWykonanie:
Grzyby oczyścić umyć i osuszyć, w przypadku
borowików przeznaczyć do smażenia same kapelusze, przekrawając większe na połówki (poziomo).Rozgrzać
smalec i smażyć, a gdy się zarumienią odwrócić.Dodać
masło, przykryć patelnię i smażyć na wolnym ogniu.Oprószyć
solą i
pieprzem. Włożyć na ogrzany półmisek, ozdobić listkami
pietruszki,
jarmużu, bądź
sałatą.Podawać z
pieczywem lub jako dodatek do dania głównego.Autor: IzaZobacz inne przepisy użykownika!Kuchnia PolskaPotrawy z
GrzybówDodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z
pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: