ßßß Cookit - przepis na Grzyby smażone

Grzyby smażone

nazwa

Wykonanie

« Powrót  
Dodaj przepis do ulubionych!
(ilość porcji): 2
(z pieczeniem / smażeniem): 30 minut
(stopień trudności):
Oceń przepis
Możesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!
Średnia ocena użytkowników : 4
Ilość ocen : 2
Składnik
Logo Ilość Czego
grzyby 750 gramów
smalec 100 gramów
masło 1 łyżek stołowych
sól według uznania
pieprz według uznania
Wykonanie:
Grzyby oczyścić umyć i osuszyć, w przypadku borowików przeznaczyć do smażenia same kapelusze, przekrawając większe na połówki (poziomo).
Rozgrzać smalec i smażyć, a gdy się zarumienią odwrócić.
Dodać masło, przykryć patelnię i smażyć na wolnym ogniu.
Oprószyć solą i pieprzem. Włożyć na ogrzany półmisek, ozdobić listkami pietruszki, jarmużu, bądź sałatą.
Podawać z pieczywem lub jako dodatek do dania głównego.
Autor: Iza
Zobacz inne przepisy użykownika!
Kuchnia Polska
Potrawy z Grzybów
Dodaj komentarz:
Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga:
Źródło:http://ksiazka-kucharska.pl/przepis/4446/Grzyby-smazone