Wykonanie
« Powrót  Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 2(z pieczeniem / smażeniem): 40 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 3Ilość ocen : 2SkładnikLogo Ilość Czego
grzyb 50 dekagramów
słonina 8 dekagramów
cebula 1 sztuk
marchew 25 dekagramów
groszek zielony 15 dekagramów
ziemniak 50 dekagramówrosół 1 szklanek
przecier pomidorowy 1 łyżek stołowych
sól 1 łyżek stołowych
natka pietruszki 2 łyżek stołowychWykonanie:
Cebule obrać, pokroić i przesmażyć na pokrojonej w kostke
słoninie.
Marchew i
ziemniaki obrać, pokroić drobno i dodać do
cebuli. Wlać
przecier pomidorowy rozprowadzony rosołem. Zagotować, przykryć garnek i postawić na małym płomieniu. Po pewnym czasie dodać oczyszczone i umyte
grzyby pokrajane w plastry i razem dusić jeszcze ok. 25 min. Odstawić, posypac zielona
natka pietruszki.Potrawy z
GrzybówDodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z
pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: