ßßß Cookit - przepis na Ciasto mandarynkowe

Ciasto mandarynkowe

Wykonanie

« Powrót  
Dodaj przepis do ulubionych!
(ilość porcji): 12
(z pieczeniem / smażeniem): 80 minut
(stopień trudności):
Oceń przepis
Możesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!
Średnia ocena użytkowników : 4
Ilość ocen : 2
Składnik
Logo Ilość Czego
mielone migdały 250 gramów
cukier 220 gramów
mandarynki 5 sztuk
jajka 6 sztuk
proszek do pieczenia 1 łyżek deserowych
Wykonanie:
Mandarynki gotować w wodzie przez ok. 2 godziny, odsączyć, wrzucić do miski wraz ze wszystkimi składnikami. Dobrze zmiksować.
Piec w 17O stopniach Celsjusza przez ok. godzinę.
Uwagi:
Mandarynki muszą być słodkie i bezpestkowe (najlepiej jeśli są to klementynki, po ugotowaniu można przeciąć na pół i sprawdzić czy nie ma pestek). Mandarynki dodajemy do ciasta wraz ze skórkami.
Surowe ciasto jest dosyć płynne.
Autor: Floress
Zobacz inne przepisy użykownika!
Ciasta i Desery
Wielkanoc
Dodaj komentarz:
Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga:
Źródło:http://ksiazka-kucharska.pl/przepis/8183/Ciasto-mandarynkowe