Wykonanie
« Powrót  Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 12(z pieczeniem / smażeniem): 80 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 4Ilość ocen : 2SkładnikLogo Ilość Czegomielone
migdały 250 gramów
cukier 220 gramów
mandarynki 5 sztuk
jajka 6 sztuk
proszek do pieczenia 1 łyżek deserowychWykonanie:
Mandarynki gotować w wodzie przez ok. 2 godziny, odsączyć, wrzucić do miski wraz ze wszystkimi składnikami. Dobrze zmiksować.Piec w 17O stopniach Celsjusza przez ok. godzinę.Uwagi:
Mandarynki muszą być słodkie i bezpestkowe (najlepiej jeśli są to
klementynki, po ugotowaniu można przeciąć na pół i sprawdzić czy nie ma pestek).
Mandarynki dodajemy do ciasta wraz ze skórkami.Surowe ciasto jest dosyć płynne.Autor: FloressZobacz inne przepisy użykownika!Ciasta i DeseryWielkanocDodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z
pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: