ßßß Cookit - przepis na Karmelizowana cebulka

Karmelizowana cebulka

nazwa

Wykonanie

« Powrót  
Dodaj przepis do ulubionych!
(ilość porcji): 4
(z pieczeniem / smażeniem): 30 minut
(stopień trudności):
Oceń przepis
Możesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!
Średnia ocena użytkowników : 0
Ilość ocen : 0
Składnik
Logo Ilość Czego
cebulka drobna 400 gramów
ocet winny 2 łyżek stołowych
cukier brązowy 1 łyżek stołowych
sól według uznania
masło według uznania
Wykonanie:
Cebulki oczyścić. Na patelni rozgrzać masło, wsypać cukier i wrzucić cebulki. Mieszając, smażyć na małym ogniu, żeby cebulki zmiękły, a cukier się skarmelizował. Wlać ocet i posolić do smaku. Podawać na gorąco do wieprzowiny.
Autor: Becia
Zobacz inne przepisy użykownika!
Inne
Jarzyny i Pasztety weg.
Kuchnia Polska
Dodaj komentarz:
Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga:
Źródło:http://ksiazka-kucharska.pl/przepis/9806/Karmelizowana-cebulka