ßßß Cookit - przepis na RYDZE SMAŻONE NA MAŚLE

RYDZE SMAŻONE NA MAŚLE

nazwa

Składniki

Wykonanie

Czasem nachodzi mnie ochota na coś nie-wykwintnego. Zwłaszcza teraz, kiedy jest zimno, deszczowo, szaro i ponuro, a organizm upomina się o coś tłustego i kalorycznego.
Składniki:
rydze (4 na porcję)
łyżka masła
sól
Rydze oczyszczamy i myjemy dokładnie. Na patelni rozgrzewamy łyżkę masła. Od razu układamy na nim grzyby. Smażymy je przez chwilę z jednej strony, następnie je odwracamy. Robimy tak kilka razy, aż grzyby zrobią się złote i chrupiące. Pod sam koniec posypujemy je solą. Zjadamy z pajdą chleba.
Kocham jesień za rydze właśnie!
Źródło:http://www.limonkowy.com/2013/09/rydze-smazone-na-masle.html