ßßß Cookit - przepis na Mleczko ryżowe

Mleczko ryżowe

Wykonanie

« Powrót  
Dodaj przepis do ulubionych!
(ilość porcji): 4
(z pieczeniem / smażeniem): 40 minut
(stopień trudności):
Oceń przepis
Możesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!
Średnia ocena użytkowników : 1
Ilość ocen : 1
Składnik
Logo Ilość Czego
ryż 0.7 szklanek
migdały 10 dekagramów
woda 2.5 szklanek
słód jęczmienny 2 łyżek stołowych
aromat migdałowy 0.25 łyżek deserowych
Wykonanie:
Do dużej miski włożyć ryż i migdały, zalać ciepłą wodą i odstawić na noc. Rano odsączyć i zemleć. Do rondla wlać 2,5 szklanki wody, dodać ryż, migdały i doprowadzić do wrzenia ciągle mieszając; gotować przez 30 minut ciągle mieszając. Dodać słód jęczmienny i aromat
Napoje weg.
Dodaj komentarz:
Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga:
Źródło:http://ksiazka-kucharska.pl/przepis/585/Mleczko-ryzowe