Wykonanie
« Powrót  Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 4(z pieczeniem / smażeniem): 40 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 1Ilość ocen : 1SkładnikLogo Ilość Czego
ryż 0.7 szklanek
migdały 10 dekagramów
woda 2.5 szklaneksłód jęczmienny 2 łyżek stołowych
aromat migdałowy 0.25 łyżek deserowychWykonanie:Do dużej miski włożyć
ryż i
migdały, zalać ciepłą
wodą i odstawić na noc. Rano odsączyć i zemleć. Do rondla wlać 2,5 szklanki
wody, dodać
ryż,
migdały i doprowadzić do wrzenia ciągle mieszając; gotować przez 30 minut ciągle mieszając. Dodać słód jęczmienny i aromat
Napoje weg.Dodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z
pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: