ßßß Cookit - przepis na Surówka z brzoskwiń

Surówka z brzoskwiń

Wykonanie

« Powrót  
Dodaj przepis do ulubionych!
(ilość porcji): 2
(z pieczeniem / smażeniem): 15 minut
(stopień trudności):
Oceń przepis
Możesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!
Średnia ocena użytkowników : 0
Ilość ocen : 0
Składnik
Logo Ilość Czego
brzoskwinia 500 gramów
cukier 3 łyżek stołowych
migdały 50 gramów
żółtka 2 sztuk
wino czerwone słodkie 50 mililitrów
Wykonanie:
Żółtka ubić z cukrem. Zagrzać wino, gorące połączyć z żółtkami mieszając. Brzoskwinie umyć, sparzyć , zdjąć skórkę, każdy owoc przepołowić, usunąć pestki, owoce pokroić szybko w cząstki lub paski. Posypać posiekanymi, zrumienionymi w piekarniku migdałami i zalać sosem z wina i żółtek (jeśli deser przeznaczony jest dla dzieci, polać sokiem z czarnej porzeczki)
Autor: Iza
Zobacz inne przepisy użykownika!
Surówki
Dodaj komentarz:
Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga:
Źródło:http://ksiazka-kucharska.pl/przepis/6447/Surowka-z-brzoskwin