Wykonanie
« Powrót  Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 2(z pieczeniem / smażeniem): 15 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 0Ilość ocen : 0SkładnikLogo Ilość Czego
brzoskwinia 500 gramów
cukier 3 łyżek stołowych
migdały 50 gramów
żółtka 2 sztuk
wino czerwone słodkie 50 mililitrówWykonanie:
Żółtka ubić z
cukrem. Zagrzać
wino, gorące połączyć z
żółtkami mieszając.
Brzoskwinie umyć, sparzyć , zdjąć skórkę, każdy
owoc przepołowić, usunąć pestki,
owoce pokroić szybko w cząstki lub paski. Posypać posiekanymi, zrumienionymi w piekarniku
migdałami i zalać sosem z
wina i
żółtek (jeśli deser przeznaczony jest dla dzieci, polać
sokiem z czarnej porzeczki)Autor: IzaZobacz inne przepisy użykownika!SurówkiDodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z
pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: