Wykonanie
« Powrót
Dodaj przepis do ulubionych!
(ilość porcji): 4
(z pieczeniem / smażeniem): 5 minut
(stopień trudności):
Oceń przepis
Możesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!
Średnia ocena użytkowników : 4
Ilość ocen : 1
Składnik
Logo Ilość Czego
oliwa 250 mililitrów
woda 6 łyżek stołowych
mąka sojowa 2 łyżek stołowych
sok z cytryny 1 łyżek deserowych
ekstrakt
drożdżowy 0.5 łyżek deserowych
estragon suszony 0.5 łyżek deserowych
Wykonanie:
Mąkę sojową rozetrzeć z
wodą na gładką masę. Dolewać powoli po jednej kropli
oliwę i
sok cytrynowy. Dodać
mąkę kartoflaną, postawić na małym ogniu i ucierać tak długo, aż masa zgęstnieje (nie dopuścić do wrzenia). Doprawić
estragonem i ekstraktem
drożdżowym.
Sosy i pasty
Dodaj komentarz:
Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z
pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: