Wykonanie
Małgorzata szaleje! :) Wpadła w wiosenny wir wypieków i przesłała przepis na roll-dogi. Akurat dziwnym zbiegiem okoliczności zgrała się idealnie w czasie z moją chęcią zamieszczenia przepisu na hot-dogi :) Tak więc teraz przepis Małgorzatay, a za kilka dni mój :)"Wiedziona niespożytą energią twórczą oraz tchnieniem wiosny zapraszam do konsumpcji wariacji na temat HOT-DOGÓW.Moim sprzymierzeńcem w działaniu jest oczywiście automat do
chleba. Wykorzystany program to nr 13 trwający 1 h 25 min. Ciasto jak na pizzę:400 ml
wody2,5 łyżki
oliwy2,5 łyżeczki
soli800 g
mąki2,5 łyżeczki żywych
drożdżyPo wyjęciu z automatu cisto dzielę na kawałeczki w zależności od ilości
parówek. Kawałeczki wałkuję, a następnie w powstałe kwadraciki zawijam połówki
parówek. Wrzucam na blachę posmarowaną
oliwą i piekę w 220 C około 20 minut w międzyczasie przekręcając.Bardzo polecam do konsumpcji
sos czosnkowy. Wiosenną wariacje na temat HOT-DOGÓW uważam za udaną ;)"I ja myślę - patrząc na zdjęcie - że roll-dogi pierwszoklaśne :)