Wykonanie
« Powrót  
Bitki wołoweDodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 2(z pieczeniem / smażeniem): 20 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 4Ilość ocen : 3SkładnikLogo Ilość Czego
wołowina 40 dekagramów
mąka 3 łyżek stołowychtłuszcz 5 dekagramów
cebula 2 sztuk
sól według uznania
pieprz według uznania
woda 2 szklanekWykonanie:
Mięso pociąć na plastry w poprzek włókien, każdy plaster zbić mokrym tłuczkiem, popieprzyć, obtoczyć w
mące i usmażyć w szybkowarze na rozgrzanym tłuszczu. Wrzucić oczyszczoną i pokrojoną
cebulę (nie rumienić), posolić i wlać
wodę. Zamknąć szybkowar i ogrzewać 15 minut od momentu przekroczenia progu ciśnienia wewnętrznego.Potrawy z
MięsaDodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z
pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: