ßßß Cookit - przepis na Pieczony pstrąg faszerowany

Pieczony pstrąg faszerowany

nazwa

Wykonanie

« Powrót  
Dodaj przepis do ulubionych!
(ilość porcji): 5
(z pieczeniem / smażeniem): 60 minut
(stopień trudności):
Oceń przepis
Możesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!
Średnia ocena użytkowników : 0
Ilość ocen : 0
Składnik
Logo Ilość Czego
pstrągi 5 sztuk
cytryna 2 sztuk
cebula 1 sztuk
papryka 1 sztuk
natka pietruszki 2 pęczek
przyprawa suszone pomidory 1 łyżek stołowych
olej według uznania
sól według uznania
Wykonanie:
Sprawione, oczyszczone ryby lekko posolić. Wyszorowane cytryny pokroić w plastry, a oczyszczoną cebulę w cząstki. Oczyszczoną paprykę pokroić w paseczki. Przygotowane składniki farszu wymieszać i podzielić na 5 części.
Nafaszerować ryby, posypać przyprawą i skropić olejem. Do każdej włożyć po kilka gałązek natki. Grillować po 15 minut z każdej strony, często skrapiając olejem. Przez pierwsze 10 minut opiekać rybę na ruszcie umieszczonym na wyższym poziomie. Na koniec umieścić ruszt niżej i dopiec pstrągi.
Autor: Becia
Zobacz inne przepisy użykownika!
Potrawy z Grilla
Potrawy z Ryb
Dodaj komentarz:
Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga:
Źródło:http://ksiazka-kucharska.pl/przepis/11777/Pieczony-pstrag-faszerowany