Wykonanie
« Powrót  

Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 5(z pieczeniem / smażeniem): 60 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 0Ilość ocen : 0SkładnikLogo Ilość Czego
pstrągi 5 sztuk
cytryna 2 sztuk
cebula 1 sztuk
papryka 1 sztuk
natka pietruszki 2 pęczek
przyprawa suszone pomidory 1 łyżek stołowych
olej według uznania
sól według uznaniaWykonanie:Sprawione, oczyszczone
ryby lekko posolić. Wyszorowane
cytryny pokroić w plastry, a oczyszczoną
cebulę w cząstki. Oczyszczoną
paprykę pokroić w paseczki. Przygotowane składniki farszu wymieszać i podzielić na 5 części.Nafaszerować
ryby, posypać przyprawą i skropić
olejem. Do każdej włożyć po kilka gałązek
natki. Grillować po 15 minut z każdej strony, często skrapiając
olejem. Przez pierwsze 10 minut opiekać
rybę na ruszcie umieszczonym na wyższym poziomie. Na koniec umieścić ruszt niżej i dopiec
pstrągi.Autor:
BeciaZobacz inne przepisy użykownika!Potrawy z GrillaPotrawy z RybDodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z
pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: