ßßß
Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 5(z pieczeniem / smażeniem): 60 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 0Ilość ocen : 0SkładnikLogo Ilość Czegopstrągi 5 sztukcytryna 2 sztukcebula 1 sztukpapryka 1 sztuknatka pietruszki 2 pęczekprzyprawa suszone pomidory 1 łyżek stołowycholej według uznaniasól według uznaniaWykonanie:Sprawione, oczyszczone ryby lekko posolić. Wyszorowane cytryny pokroić w plastry, a oczyszczoną cebulę w cząstki. Oczyszczoną paprykę pokroić w paseczki. Przygotowane składniki farszu wymieszać i podzielić na 5 części.Nafaszerować ryby, posypać przyprawą i skropić olejem. Do każdej włożyć po kilka gałązek natki. Grillować po 15 minut z każdej strony, często skrapiając olejem. Przez pierwsze 10 minut opiekać rybę na ruszcie umieszczonym na wyższym poziomie. Na koniec umieścić ruszt niżej i dopiec pstrągi.Autor: BeciaZobacz inne przepisy użykownika!Potrawy z GrillaPotrawy z RybDodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: