Dzień dobry moje kochane słoneczka. Zapraszam was dzisiaj na obłędne i mega szybkie ciasto bananowe z kajmakiem i kremem ze śmietany i mascarpone. Zrobicie je dosłownie w kilka minut.Jest po prostu obłędne w smaku, możecie takie ciasto zrobić na święta, będzie wam smakowało.Zapraszam i życzę wam miłego dnia.Składniki:- opakowanie biszkoptów- zaparzona kawa inka- 4-5 bananów- łyżka soku z cytryny- puszka masy kajmakowej- 400 ml śmietany 36%- 120 g serka mascarpone- 30 g czekoladyZaparzamy mocną kawę inkę (możecie także zaparzyć zwykłą kawę). Biszkopty zanurzamy w kawie i układamy w blaszce (tortownica o średnicy 20 cm), układamy biszkopty także na bocznych ściankach tortownicy. Powinny nam zostać dwa biszkopty, które łamiemy i wykładamy w dziury jakie zostały nie pokryte biszkoptami.Banany kroimy w kostkę, dodajemy do nich sok z cytryny i mieszamy. Jak macie mniejsze banany to dajcie pięć a jak większe to cztery.Masę kajmakową wykładamy na biszkopty i wyrównujemy. Następnie układamy banany.Śmietanę ubijamy z serkiem mascarpone. Układamy ją na bananach.Czekoladę drobno kroimy i posypujemy nią wierzch ciasta.Ciasto schładzamy w lodówce.