Wykonanie
BEZKOFEINOWY

Dzisiaj wraz z Nowym Rokiem zapraszam Was na pyszny, szybki, karnawałowy deser. U mnie królował w Sylwestrową Noc. Bezkofeinowy, bo na bazie
kawy Inki, aby Nasz Główny Gość mógł raczyć się nim po północy. Wprawdzie nie dotrwał, ale w Nowy Rok pałaszował go z wielką radością. Lekki i z delikatnym posmakiem
kawy. Robi się do 15 minut i w zasadzie zaraz po przyrządzeniu jest gotowy do jedzenia. Szybko i efektownie. Zapraszam.

Składniki na 6 kieliszków :

1
serek mascarpone1
śmietanka 36%3 łyżeczki
cukru3 łyżeczki kopiate
kawy zbożowej Inki
czekolada - u mnie nadziewana
orzechami - PIEROTT
Śmietankę i
serek mascarpone dobrze schłodzić.
Kawę Inkę rozpuść w pół szklanki gorącej
wody, posłodzić, zamieszać i ostudzić - można wrzucić 3 kostki
lodu, by było szybko ;)
Mascarpone wraz ze
śmietanką ubić, a pod koniec wlać
kawę i ubijać dalej do momentu, aż mus stanie się sztywny i jednolity.Schłodzone kieliszki wypełnić pokruszonymi kawałeczkami
czekolady, nałożyć po 2-3 łyżki musu, udekorować pokruszoną
czekoladą i gotowe. Smaczności !!!