Wykonanie
AdvertisementsSkładniki:1 duże, dojrzałe i miękkie
awokado1 dojrzały
banan3 – 4 łyżki karobu3 – 4 łyżki
syropu daktylowego, z agawy lub klonowego2 łyżki
mleka z
migdałów lub z
orzechów laskowychspora szczypta
soliWykonanie:Wszystkie składniki zmiksować w blenderze kielichowym na gładki krem.Uwagi:*
awokado powinno być bardzo dojrzałe, inaczej karobella będzie gorzkawa*
awokado często różni się smakiem, więc przepis można odpowiednio modyfikować wg własnego gustu – dodać więcej karobu lub
syropu słodzącego*
sól w tym przepisie jest ważna, gdyż wzmacnia smak kremu i redukuje posmak
awokado* karobellę najlepiej jest przygotować tuż przed podaniem, inaczej gorzknieje* krem można zamrozić w pojemniczkach do
lodów i podawać jako
lody na patyku[Głosów: 0 Average: 0 /5]