Wykonanie
Dzień dobry kochani, jak się macie ? Mam dla was dzisiaj kolejny pomysł na szybki i pyszny deserek w małych słoiczkach,
będę je tu wam co jakiś czas wstawiała bo pomysłów na nie mam bardzo dużo. A taki deserek pysznie smakuje i naprawdę wystarczy taki jeden zjeść, aby zaspokoić chęć na słodkości. Tym razem deser powstał przy sprzątaniu zawartości szafek, znalazły się jakieś pierniczki, więc postanowiłam je wykorzystać. Jeżeli nie macie pierniczków to możecie dać jakieś herbatniczki czy
ciasteczka. Będzie naprawdę pysznie.Życzę wam cudownego dnia i pozdrawiam cieplutko.Składniki:- 250 g
mascarpone- 4 łyżki
jogurtu naturalnego- 2 łyżki
syropu z agawy- łyżka
kakao- łyżeczka
masła orzechowego- 2 garście pokruszonych pierniczków
Serek mascarpone podziel na dwie części. Do jednej części dodaj łyżkę
syropu z agawy i 2 łyżki
jogurtu. Do drugiej dodaj łyżkę
syropu z agawy, 2 łyżki
jogurtu, łyżkę
kakao i łyżeczkę
masła orzechowego. Wymieszaj dokładanie.Przygotowuj słoiczki lub małe pucharki czy szklaneczki.Na dno słoiczków ułóż pokruszone pierniczki (odrobinkę zostawiamy do posypania na wierzchu). Następnie łyżeczką przełóż masę jasną a
potem masę ciemną i resztę pierniczków. I już deser gotowy.Deser możesz zjeść od razu lub schłodzić go deser w lodówce. Zamiast pierniczków możesz dać
herbatniki lub jakieś
ciasteczka.Smacznego.