Wykonanie
Grzanki z
gruszką, pastą z
suszonych pomidorów, przełamujący smak
rukoli.
Ser pleśniowy,
szynka parmeńska do tego słodka
gruszka zatopiona
miodem i
orzechami – niebo w gębie! Uwielbiam te grzanki są idealne na przekąskę, sprawdzą się świetnie jako przystawka, mają jednak jedną wadę, znikają bardzo szybko 😛 Dzięki uprzejmości
marki Helio Stovit oraz Ole! często goszczą u mnie takie pyszności.
Składniki5 plasterki
sera z niebieską pleśnią1
bagietka zbożową5 plastry
szynki parmeńskiej5 łyżeczki pasty z
suszonych pomidorów z camamberem OLe!
masło3 łyżki
orzechów włoskich Helio3 łyżki
miodu Stovit1
gruszkadwie garści
rukolipieprzSposób przygotowania:
Bagietkę kroimy w skos, smarujemy
masłem, podpiekamy w piekarniku lub podsmażamy na złoto. Smarujemy pastą z
suszonych pomidorów.
Orzechy zarumieniamy na suchej patelni i mieszamy z
miodem.
Szynkę parmeńska kroimy w paseczki.
Gruszkę kroimy w 1 cm plastry, wycinamy gniazda nasienne i podsmażamy na patelni lub pieczemy w piekarniku. Na posmarowanych pastą bagietkach układamy
szynkę parmeńską,
rukolę, plasterki
sera,
gruszki oraz
orzechy. Posypujemy
pieprzem.