ßßß






Składniki5 plasterki sera z niebieską pleśnią1 bagietka zbożową5 plastry szynki parmeńskiej5 łyżeczki pasty z suszonych pomidorów z camamberem OLe!masło3 łyżki orzechów włoskich Helio3 łyżki miodu Stovit1 gruszkadwie garści rukolipieprzSposób przygotowania:Bagietkę kroimy w skos, smarujemy masłem, podpiekamy w piekarniku lub podsmażamy na złoto. Smarujemy pastą z suszonych pomidorów. Orzechy zarumieniamy na suchej patelni i mieszamy z miodem. Szynkę parmeńska kroimy w paseczki. Gruszkę kroimy w 1 cm plastry, wycinamy gniazda nasienne i podsmażamy na patelni lub pieczemy w piekarniku. Na posmarowanych pastą bagietkach układamy szynkę parmeńską, rukolę, plasterki sera, gruszki oraz orzechy. Posypujemy pieprzem.