Wykonanie
Domowe bułeczki, przygotowane z
mąki pszennej i ryżowej.Ciepłe, pachnące
masłem, smakują wyśmienicie.


Składniki: 250g.
mąki pszennej250g.
mąki ryżowej7g. suchych
drożdży1 łyżeczka
cukru1/2 łyżeczki
soli50g. rozpuszczonego
masła250 ml. ciepłego
mleka Przygotowanie:
Mąki przesiać do miski, dodać
drożdże,
sól i
cukier.Wymieszać.Wlać
masło oraz
mleko.Wyrobić odchodzące od dłoni ciasto.Odstawić na godz do wyrośnięcia ( Ciasto rośnie powoli i nie jest tak puszyste jak na samej
mące pszennej)Ciasto ponownie wyrobić, uformować małe bułeczki.Bułeczki ułożyć na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia, każdą naciąć.Pozostawić na kolejne 15 min.Piec 30/35 min w piekarniku nagrzanym do 180st.


Smacznego