ßßß
Cookit - przepis na Wegańskie muffinki z jagodami i białą porzeczką
Toggle navigation
Wszystkie (176132)
Przepisy (173196)
Składniki (2936)
Wszystkie (176132)
Przepisy(173196)
Składniki(2936)
Wegańskie muffinki z jagodami i białą porzeczką
Składniki
Cukier puder
Cukier wanilinowy
Jabłko
Jagody
Mąka pszenna
Migdały
Ocet
Olej rzepakowy
Porzeczki białe
Proszek do pieczenia
Sól
Zapach waniliowy
Soda oczyszczona
Napoje
Wykonanie
Cześć,Zapraszamy Was na szybkie i pysznie
migdałowe
wegańskie muffinki z
jagodami
i
białą porzeczką
.Składniki (na 14 muffinek):2 szklanki
mąki pszennej
1,5 płaskiej łyżeczki
proszku do pieczenia
1 płaska łyżeczka
sody oczyszczonej
1 mała torebka
cukru wanilinowego
4 płaskie łyżki
cukru pudru
Kilka kropel
olejku waniliowego
Szczypta
soli
1 i 1/2 szklanki
napoju
migdałowego
1/4 szklanki
oleju rzepakowego
1 łyżka
octu
jabłkowego
150 gram
jagód
150 gram
białej porzeczki
.Making-of:
Porzeczki
i
jagody
myjemy, a następnie osuszamy ręcznikiem kuchennym.W jednej misce przesiewamy
mąkę
,
sól
,
proszek do pieczenia
,
sodę oczyszczoną
,
cukier puder
oraz
cukier wanilinowy
.Do drugiej miski wlewamy
napój
migdałowy
,
ocet
jabłkowy
,
olej
oraz
olejek waniliowy
. Roztrzepujemy rózgą.Do pierwszej miski dodajemy
jagody
oraz
porzeczki
i delikatnie mieszamy łyżką aż wszystkie będą obtoczone w
mące
. Następnie dodajemy mokrą mieszankę i ponownie mieszamy.Masę przelewamy do foremek na muffinki (użyliśmy silikonowych) i wkładamy do piekarnika nagrzanego do 180 stopni. Pieczemy na termoobiegu przez około 20 minut (aż do zarumienienia).Smacznego!Gosia i Przemek
Źródło:
https://krakowgotuje.wordpress.com/2020/08/05/weganskie-muffinki-z-jagodami-i-biala-porzeczka
Przepisy powiązane
Składniki powiązane (0)