ßßß
Wczoraj dostałam całe dwie skrzynki świeżych pieczarek prosto z "pola". No to zamiast leniuchować całą niedziele musiałam się nimi zająć. Część starłam na tarce na dużych oczkach, podsmażyłam i zrobiłam dwa rodzaje kotletów, część zamroziłam na zapiekanki na potem. Część pokroiłam w plasterki i również podsmażyłam i zamroziłam, zrobiłam także zupę pieczarkową. Wybrałam takie małe pieczarki i podsmażyłam je do obiadu, podałam razem z kotletami, brokułami i pieczonymi ziemniakami. Wyszły pyszne - takie pieczarki można podać na imprezce lub właśnie jako dodatek do obiadu. Koniecznie spróbujcie takiego połączenia. Miłego dnia kochani.Składniki:- 800 g małych pieczarek- łyżka oleju- łyżka masła- sól- pęczek natki pietruszki- czosnek suszony lub świeżyPieczarki wrzucamy na rozgrzaną patelnię i podsmażamy chwilkę, aby puściły wodę i odparowały. Następnie dodajemy olej i masło oraz sól i smażymy na rumiano. Dodajemy pod sam koniec czosnek suszony lub wyciskamy świeży. Posypujemy posiekaną natką pietruszki.Takie pieczarki podajemy same lub jako dodatek do obiadu czy danie imprezowe.