Wykonanie
Wczoraj dostałam całe dwie skrzynki
świeżych pieczarek prosto z "
pola". No to zamiast leniuchować całą niedziele musiałam się nimi zająć. Część starłam na tarce na dużych oczkach, podsmażyłam i zrobiłam dwa rodzaje kotletów, część zamroziłam na zapiekanki na
potem. Część pokroiłam w plasterki i również podsmażyłam i zamroziłam, zrobiłam także zupę
pieczarkową. Wybrałam takie małe
pieczarki i podsmażyłam je do obiadu, podałam razem z kotletami,
brokułami i pieczonymi
ziemniakami. Wyszły pyszne - takie
pieczarki można podać na imprezce lub właśnie jako dodatek do obiadu. Koniecznie spróbujcie takiego połączenia. Miłego dnia kochani.Składniki:- 800 g małych
pieczarek- łyżka
oleju- łyżka
masła-
sól- pęczek
natki pietruszki-
czosnek suszony lub świeży
Pieczarki wrzucamy na rozgrzaną patelnię i podsmażamy chwilkę, aby puściły
wodę i odparowały. Następnie dodajemy
olej i
masło oraz
sól i smażymy na rumiano. Dodajemy pod sam koniec
czosnek suszony lub wyciskamy świeży. Posypujemy posiekaną
natką pietruszki.Takie
pieczarki podajemy same lub jako dodatek do obiadu czy danie imprezowe.