Wykonanie
okrągłe
biszkopty Przygotowanie:
Galaretkę truskawkowo-
śmietankową rozpuścić w 300ml wrzątku, odstawić do wystudzenia.Z
truskawek usunąć szypułki, umyć, każdą przekroić na pół.Parę
truskawek pokroić w plasterki.Przekrojone w pół
truskawki ułożyć ciasno w małej miseczce wysokości tortownicy, zalać zimną
galaretką.Odstawić do lodówki aby całkowicie stężała.
Galaretki cytrynowe rozpuścić w 800 ml wrzątku, odstawić do wystudzenia.
Twaróg zmiksować z 750 ml
galaretki.Na dno tortownicy ułożyć
biszkopty, wylać troszkę masy serowej, tak by tylko zakryła
biszkopty.Na środku ułożyć zastygnięte
truskawki w
galaretce, po bokach wylać resztę masy serowej.Odstawić by lekko stężała,na
serze ułożyć plastry
truskawek, polać resztą pozostałej
galaretki.Odstawić do lodówki, do całkowitego stężenia.