Wykonanie
Klasyczna, bardzo prosta
sałatka selerowa to imprezowy pewniak. Jej przygotowanie jest
banalne, a efekt naprawdę pyszny! Słono-słodka, kremowa, delikatna z soczystymi kawałkami
ananasa,
selera i chrupiącą
kukurydzą. Niby niepozorna, ale na imprezach znika w całości :) Jeśli jeszcze nie próbowaliście to gorąco zachęcam, nawet jeśli nie przepadacie za
selerem. W tym wydaniu naprawdę może zaskoczyć!Porcje: 8 porcjiSkładniki►
seler konserwowy [340 g / 1 słoiczek]►
kukurydza konserwowa [1 puszka]►
ananas w syropie [1 puszka]►
ser żółty w kawałku [250 g / 1 opakowanie]►
szynka wieprzowa [200 g / ok. 10 plasterków]►
majonez [100 g / 4 łyżki – lub wg uznania]Dodatkowo:►
sól [1/3 łyżeczki lub więcej do smaku]Przygotowanie
Ser zetrzeć na tarce o grubych oczkach,
szynkę pokroić w kostkę. Jeśli
ananas jest w plastrach, pokroić w mniejsze kawałeczki wielkości jednego kęsa.Wymieszać odsączony
seler,
kukurydzę,
starty ser, pokrojoną
szynkę,
majonez i wymieszać.Doprawić do smaku.Smacznego!