Wykonanie
Bardzo lubię przygotowywać omlety na śniadanie. To jedno z tych śniadań, które jest proste i smaczne. No i można naprawdę bardzo kombinować. Tym razem postawiłam na
botwinkę. Latem dostałam jej sporo i większość po prostu zamroziłam. Teraz przyszedł czas na to, aby w zestawieniu z
jajkiem, stworzyła szybkie i pyszne śniadanie. I absolutnie nie żałuję takiego połączenia. Dlatego jeśli ktoś tak jak ja ma zapas, koniecznie wypróbujcie.
Składniki:3
jajkaszklanka
botwinki- posiekanej
sólpieprzszczypta
chiliolej do smażenia- u mnie
kokosowyWykonywanie:
Botwinkę podsmaż przez chwilę na
oleju.
Jajka wymieszaj z
przyprawami. Wylej masę jajeczną na patelnię z
botwinką. Omlet zdejmij z patelni gdy będzie dobrze wysmażony. Ja nie przepadam za płynnym omletem, dlatego dla pewności przerzucam go jeszcze na druga stronę i piekę przez chwilę. Podawaj od razu po przygotowaniu.Smacznego!