Wykonanie
Miseczka smoothie to fajny sposób na szybkie i zdrowe śniadanie. Jej konsystencja jest zdecydowanie gęstsza niż tradycyjnych koktajli, dlatego zawartość zjadamy łyżeczką. Dzisiaj chciałam Wam pokazać moją ostatnio ulubioną mieszankę
śniadaniową. Nikogo nie muszę przekonywać, że
jarmuż to naprawdę zdrowe jedzenie, a mi on najbardziej smakuje właśnie w takiej formie.
Cytryna i
imbir bardzo podkręcają smak,
awokado nadaje kremowości.Dodatkowo jako posypkę wykorzystałam pokrojonego w kostkę batonika
Bakal sport Magnez. Batonik ma 100% naturalny skład:
daktyle,
figi,
żurawina suszona,
orzechy ziemne prażone krojone i
kakao. Moim zdaniem jest przepyszny, ma głęboki
kakaowy smak i pomyślałam, że będzie to fajne uzupełnienie tego bardzo „zielonego” smoothie – nada mu trochę
słodyczy. Jeśli zdrowe jedzenie to musi być ze smakiem!Skład (1 porcja):100g
jarmużu,1/2
awokado,1/2
cytryny bez skórki,1-2 cm korzeń
imbiru,1 szklanka
wody,opcjonalnie: 1 mrożony
banan,dodatkowo: 1 batonik
Bakal sport Magnez.Wszystkie składniki umieść w blenderze i dodając powoli
wodę blenduj na gładką masę,Batonika pokrój w kostkę i posyp nim smoothie.


Wpis powstał we współpracy z
Bakal.Oceń przepis:

Przepis naZielona miseczka smoothieOpublikowano2017-06-30Czas przygotowania5mCałkowity czas5mŚrednia ocena5na podstawie 3 ocen