ßßß Cookit - przepis na KOKOSANKA Z OWOCAMI

KOKOSANKA Z OWOCAMI

nazwa

Wykonanie

Składniki:
Spód:
2 szklanki mąki
1 szklanka cukru
1 szklanka wiórków kokosowych
½ szklanki mleka
1 kostka masła, roztopionego
Owoce:
450 g dowolnych mrożonych owoców (tu mieszkanka aronii, porzeczek, truskawek i śliwek)
4 łyżki cukru pudru
1 ½ łyżki mąki ziemniaczanej
Kokosowa pierzynka:
2 szklanki wiórków kokosowych
½ szklanki cukru pudru
2 białka ubite na sztywną pianę
Sposób przygotowania:
Mieszamy składniki na spód i wykładamy je do natłuszczonej blaszki (20×30). Pieczemy w 180 stopniach ok. 15 minut. Wyciągamy spód i wykładamy na niego owoce wymieszane z cukrem pudrem i mąką. Ponownie wkładamy do piekarnika na ok. 20 minut. Pianę z białek delikatnie łączymy z wiórkami i cukrem. Wykładamy na wierzch ciasta i pieczemy ok. 15 minut.
Źródło:https://dobrazagrycha.wordpress.com/2017/02/12/kokosanka-z-owocami