Wykonanie
Bardzo smaczna owsianka na bazie budyniu
malinowego, na wierzchu obłożona pysznymi
suszonymi owocamiPrzepis n 1 dużą porcję
mleko roślinne lub krowie 1 nepełna szklanka4 łyżki
płatków owsianychsłodzidło np.
miód,
syrop klonowy lub z agawy1 pełna łyżka budyniu np. malinowy lub
wiśniowyOwoce w żelu / u mnie są to
jabłka *można użyć
jabłek prażonych jak do szarlotki lub powideł z węgierekDo rondla wlewamy
mleko i
płatki,kiedy zacznie wrzeć, skręcamy stopień grzania i wlewamy rozpuszony
budyń w małej ilości
wody lub
mleka. Wlewamy do owsianki i gotujemy chwilę mieszając . Zdejmujemy z ognia i jeśli owsianka jeszcze nie doszła to przykrywamy pokrywką na 5 min. Słodzimy owsiankę i układamy na wierzchu suszone dowolne
owoce, takie jakie mamy w domu.Jeśli owsianka wyszła za gęsta to oczywiście dolewamy do niej
mleka i mieszamy.