Wykonanie

Przepisów na kruche ciasto jest masa. Każda gospodyni ma swoje ulubione, ja znam już chyba z 10 i każde kruche ma coś w sobie. Tym razem proponuję wam kruche ciasto z tego przepisu, tylko że zamiast tartych
jabłek ja użyłam
marmolady domowej z
jabłek.Ciasto:3 szklanki
mąki pszennej1 kostka
margaryny1 szklanka
cukru2
jajka2 łyżeczki
proszku do pieczenia1 opakowanie
cukru waniliowegoPonadto:1litrowy słoik
marmolady domowej z
jabłek (mogą być
jabłka prażone ze sklepu)1 łyżka
kaszy mannycukier puder na wierzchDo domowej
marmolady z
jabłek dodajemy
kaszę mannę i dokładnie mieszamy. Składniki na ciasto wrzucamy do miski i zagniatamy. Wyrobione kruche ciasto dzielimy na pół. Jedną część kruchego ciasta wałkujemy na szerokość dużej blaszki. Na wyłożoną papierem do pieczenia blaszkę, przekładamy rozwałkowane ciasto. Na kruche ciasto wykładamy przygotowaną
marmoladę z
jabłek. Na
marmoladę z
jabłek nakładamy rozwałkowaną drugą część kruchego ciast. Ciasto nakłuwamy widelcem na całej blaszce. Tak przygotowane ciasto pieczemy w piekarniku nagrzanym do temp. 180'C przez około 50-60 minut. Po upieczeniu kruche ciasto z
marmoladą z
jabłek obsypujemy
cukrem pudrem. Smacznego !!!




























