Wykonanie
Co jest naprawdę zdrowe a co nam szkodzi?Dlaczego odżywiam się zdrowo a i tak choruję?Co robię nie tak?Dlaczego moje dzieci ciągle się przeziębiają?Dlaczego boli mnie głowa, kręgosłup, dlaczego źle trawię?
Kawa to jest szkodliwa w końcu czy nie?A jeśli tak to jak żyć bez kawy???Jak to jest,że im dalej w las tym więcej pytań?Piszecie do mnie listy z prośbą o podzielenie się inspiracją, wiedzą, tytułami książek, namiarami na lekarzy, terapeutów i dobrej jakości jedzenie.To dla Was jest ten warsztat, ostatni w tym roku.Spotkamy się w Wwie przy jaglanym ciepłym
mleku z karobem i pogadamy o tym wszystkim na co nigdy w kuchni "na robocie" nie ma po prostu czasu. :DW sobotę - cz.1 w niedzielę - cz.2.Wiem ze osoby które już przeszły oba warsztaty czekają na cz. 3... obiecuję że znajdziemy dobry czas żeby spotykać się dalej ze sobą i z tą wiedzą która na nas czeka. <3
Żyj zdrowo z co to oznacza z perspektywy różnych współcześnie funkcjonujących teorii?Najbliższe spotkanie zaplanowałam z myślą o potrzebach Uczestniczek i Uczestników Warsztatów
Matki Smakoterapii. Prelekcja z jaką witam Was zazwyczaj na warsztatach kulinarnych okazuje się być zdecydowanie niewystarczająca, pytania się nam nie kończą, zatem: na Waszą prośbę będziemy się spotykać w niedużym kręgu by pogłębić wiedzę na temat obecnych w naszych czasach, wykluczających się nurtów i koncepcji dotyczącej zdrowego stylu życia, odżywiania, profilaktyki zdrowia czy leczenia chorób.Porozmawiamy również o praktycznych aspektach prowadzenia zdrowej kuchni. O tym skąd brać produkty zdrowe i naturalne, w czym i jak gotować (a może nie gotować wcale?) oraz o tym z czym przyjdziecie do naszej wspólnej przestrzeni.W programie to o co pytacie najczęściej, ale lista zagadnień wciąż jest otwarta...1. Skąd czerpać wiedzę? Przegląd pomocnych książek.2. Nietolerancje czy alergie? Z doświadczeń
Matki "Alergika".3. Jelito - źródło odporności i... drugi mózg? Mikrobiom, dysbioza, leaky gut, diagnostyka, leczenie.4. Profilaktyka zdrowia - jak to robimy że nie chorujemy?Medycyna alternatywna czyli zdrowe żywienie z perspektywy TMC (tabele żywienia - termika produktów)Ajurweda - założenia, podstawowe różnice w podejściu do odżywiania. Odmienna diagnostyka i podejście do pacjenta czyli przychodzi Matka
Smako do ajudoktora. ;)5. Od czego zacząć przygodę ze zdrowym żywieniem? Podpowiedzi praktyczne (z czego zrezygnować, czego spróbować). Życie na diecie eliminacyjnej w praktyce: bez kazeiny (
mleka),
cukru i glutenu,
kukurydzy, soi, GMO oraz inne diety wykluczeniowe. Podpowiedzi m.in dla alergików, osób na dietach wykluczeniowych, osób z przeklekłymi chorobami, osób poszukujących podpowiedzi dotyczących zdrowego odżywiania6. Homeopatia. Działa czy nie? Czym jest homeopatia konstytucyjna oraz przedstawiciele i pozycje książkowe z tego nurtu w PL.7. Dieta jako jeden z kluczowych elementów interwencji w zaburzeniach zachowania u dzieci (ADHD, autyzm, ZA, "niegrzeczne dzieci").8. Totalna biologia czy totalna abstrakcja czyli kontynuacja w PL nurtu zapoczątkowanego w Niemczech przez dra. Hammera.9. Coś z kuchni własnej: dlaczego
kasza jaglana? (degustacja
mleka jaglanego)10. Pomocne inicjatywy, adresy, kontakty.11. Pytania - czas dla Was*przewidywany czas spotkania ok. 3 - 3 , 5 godziny*koszt sesji 95 zł*Ilość uczestników BARDZO (!) ograniczona: o kolejności zdecyduje zgłoszenie oraz mailowe i potwierdzenie wpłaty*adres prześlemy po zamknieciu grupy - Warszawa Białołękazapisy:
[email protected]Uściski!Matka Smakoterapia