ßßß Cookit - przepis na ,,Roladki ze szparagami otulone boczkiem’’

,,Roladki ze szparagami otulone boczkiem’’

nazwa

Wykonanie

Lubicie szparagi? Jeśli tak to prezentuję Wam dziś owinięte w sznycle szparagi- proste, pyszne i zarazem wykwintne danie. Inspiracją do powstania roladek była życzliwość marki Ole !
Składniki:
4 sznycle wieprzowe po 15 dag
1 słoik białych szparagów
4 plastry boczku
4 plastry sera żółtego
4 łyżki oliwy
2 łyżki musztardy
sól, pieprz
Wykonanie: Sznycle myjemy i osuszamy. Rozbijamy na płaty grubości około 1 cm. Sznycle oprószamy solą i pieprzem a następnie smarujemy cienko musztardą i układamy na nich po 5 szparagów. Zwijamy w rulon i spinamy z boku wykałaczką. Na głębokiej patelni rozgrzewamy oliwę, wkładamy roladki i obsmażamy na rumiano ze wszystkich stron. Następnie układamy w żaroodpornym naczyniu, które wcześniej smarujemy masłem. Pieczemy w piekarniku nagrzanym do 200 stopni przez 45 min.
Źródło:http://podrozwkulinaria.pl/roladki-ze-szparagami-otulone-boczkiem