Wykonanie
Lubicie szparagi? Jeśli tak to prezentuję Wam dziś owinięte w sznycle
szparagi- proste, pyszne i zarazem wykwintne danie. Inspiracją do powstania roladek była życzliwość
marki Ole !
Składniki:4
sznycle wieprzowe po 15 dag1 słoik białych
szparagów4 plastry
boczku4 plastry
sera żółtego4 łyżki
oliwy2 łyżki
musztardysól,
pieprzWykonanie: Sznycle myjemy i osuszamy. Rozbijamy na płaty grubości około 1 cm. Sznycle oprószamy
solą i
pieprzem a następnie smarujemy cienko
musztardą i układamy na nich po 5
szparagów. Zwijamy w rulon i spinamy z
boku wykałaczką. Na głębokiej patelni rozgrzewamy
oliwę, wkładamy roladki i obsmażamy na rumiano ze wszystkich stron. Następnie układamy w żaroodpornym naczyniu, które wcześniej smarujemy
masłem. Pieczemy w piekarniku nagrzanym do 200 stopni przez 45 min.