Składnikiok. 150 g truskawek1 duża lub 2 małe brzoskwinie1 łyżeczka miodu1/3 łyżeczki cynamonuEwentualnie do podaniajogurt naturalnyjogurt naturalny wymieszany z cukrem waniliowymWykonanietruskawki i brzoskwinie umyć. Truskawki dodatkowo odszypułkowaćbrzoskwinię przekroić na pół, wyjąć pestkę, a połówki pokroić na ćwiartki lub ósemki i jeszcze na pół, albo po protsku w kostkę. Truskawki przekpić na pół a większe na ćwiartkiowoce wrzucić do miski, dodać łyżeczkę miodu oraz cynamon i lekko przemieszać. Odstawić na ok. 5 minutpo tym czasie owoce puszczą nieco sok a miód się rozpuści. jeszcze raz przemieszać i wyłożyć porcje do miseczek i jeśli zostanie sos to nim je polaćdodatkowo na każdą porcję można dać łyżkę jogurtu naturalnego, lub wcześniej jogurt wymieszać z cukrem waniliowym i taki słodki podać do owoców