ßßß
            
        

500 g truskawek, oczyścić i pokroić w plasterki.
Śmietanę ubić na sztywno z cukrem pudrem.

Dalej mieszać powoli, dodając po łyżce serka mascarpone, aż powstanie gładka masa.
Na końcu dodać 4 łyżki nalewki.
200 g truskawek, oczyścić i pokroić na drobne kawałki, dodać do kremu, zamieszać łyżką.

Napar przelać do salaterki, dodać nalewkę.
Biszkopty zamaczać w mięcie i układać na dnie formy.
Gdy całe dno będzie wyłożone biszkoptami, wyłożyć na to ½ kremu i wyrównać.
Na krem wyłożyć równo plasterki truskawek.
Teraz jeszcze raz ułożyć warstwę zamoczonych w mięcie biszkoptów, resztę kremu i na wierzch ułożyć na zakładkę pozostałe plasterki truskawek.



Formę schować do lodówki na 5-6 godzin. Strawberrisu czyli truskawkowe tiramisu podawać zimne, prosto z lodówki, przyozdobione listkami świeżej mięty.

Smacznego!