Wykonanie
Zaczął się sezon
truskawkowy. Tak więc szalejemy sobie. Ja
truskawki po prostu kocham, mogłabym je jeść cały dzień, od śniadania po kolację. Pogoda za oknem dopisuje, jest ciepło, wręcz upalnie. I po powrocie z pracy nie mam ochoty na długie gotowanie, chcę zjeść coś szybko i lekko. Taka właśnie jest zupa owocowa z
truskawek, a właściwie to chłodnik. Super syci i chłodzi. Przepis dodaje do akcji Błyskawiczne piątki na fb. Was też zachęcam do dołączenia i zabawy razem z nami.Zapraszam :-)Składniki:- 600 g
truskawek- 250 ml
maślanki- 250 ml gęstego
jogurtu- 2 łyżeczki
cukru- ugotowany
makaron - około 150 gWykonanie:
Truskawki miksujemy z
cukrem,
jogurtem i
maślanką. Przelewamy do talerzy czy miseczek i podajemy z
makaronem. Można przygotować zupę wieczorem i schować ją do lodówki i podać następnego dnia.