Wykonanie
            To jeden z moich ulubionych smaków dzieciństwa – dlatego zrobiłam go na początek wakacji. Dawniej był to przeważnie 
makaron domowy, robiony przez Mamę, a jeśli gotowy- to właśnie świderki.Kto mnie zna teraz i wie, jak kocham jeść, to pewnie się zdziwi, że jako dziecko byłam strasznym niejadkiem. 
Makaron- czy z 
sosem pomidorowym, czy właśnie z 
truskawkami, na zimno, był jednym z nielicznych dań, które 
jadłam z apetytem.opakowanie 
makaronumiseczka 
truskawekcukier – ile kto lubikubek 
śmietany lub 
jogurtuNie ma tu żadnej filozofii – 
makaron gotujemy według przepisu, studzimy ( można jeść i ciepły, ale to zupełnie inaczej smakuje). 
Truskawki myjemy, obieramy, kroimy i przesypujemy 
cukrem – odstawiamy, żeby puściły sok. 
Truskawki wraz z 
sokiem kładziemy na zimny 
makaron, polewamy 
śmietaną i zajadamy z apetytem. Smacznego !

