Wykonanie
Uwielbiane przez małych i dużych łasuchówKto z nas nie pamięta słodkich , posklejanych ziarenek
ryżu preparowanego?Chyba nie znam takiej osobyNa każdej komunii , weselu czy rodzinnym przyjęciu były one wielkim
hitem po który każdy chętnie sięgał.
Krówki w moim wykonaniu są odmienione i lekko lepiące więc najlepiej
mieć w zanadrzu mokrą chusteczkę aby przetrzeć umazaną buźkę i paluchy smakowitą
czekoladąSkładniki:1/2 szklanki
mleka100g.
masła 82%350g.
krówek o smaku
waniliowych200g.
mlecznej czekolady2 łyżki
kakao300 g.
ryżu preparowanegoPrzygotowanie:Nad kąpielą
wodną podgrzewamy
mleko z
masłem , dodajemy
krówki ,
czekoladę oraz
kakao.Pozostawiamy na wolnym ogniu do rozpuszczenia się składników.Do gorącej masy wsypujemy
ryż , dokładnie mieszamy , odstawiamy do lekkiego ostudzenia.Z ostudzonej masy formujmy szyszki.Przechowujemy w lodówce.
Smacznego