ßßß
Cookit - przepis na Tort z całych jabłek
Toggle navigation
Wszystkie (176132)
Przepisy (173196)
Składniki (2936)
Wszystkie (176132)
Przepisy(173196)
Składniki(2936)
Tort z całych jabłek
Składniki
Cukier
Cynamon
Jabłko
Jajko
Masło
Mąka
Porzeczki czarne
Proszek do pieczenia
Rodzynki
Żurawina
Konfitura
Wykonanie
Tort, którego wnętrze jest zaskoczeniem. Każdy kolejny kęs jest niespodziewany. Najpierw ciasto,
potem
jabłko
,
żurawina
... Aromatyczne. Rozpływające się w ustach...
Składniki:8 małych
jabłek
100 g
żurawiny
lub
rodzynek
konfitura
- u mnie z
czarnej porzeczki
1 1/4 szkl.
mąki
1 łyżeczka
proszku do pieczenia
2 czubate łyżeczki
cynamonu
4
jaja
1 kostka
masła
3/4 szkl.
cukru
Sposób przygotowania:
Jabłka
obierz i ostrożnie wydrąż. Środki napełnij
żurawiną
wymieszaną z
konfiturą
.
Mąkę
wymieszaj z
proszkiem do pieczenia
i
cynamonem
. 3/4 kostki
masła
utrzyj z
cukrem
. Do
masła
dodawaj po łyżce
mąki
i po jednym
jajku
- na przemian. Cały czas ucieraj. Wyłóż ciasto w wysmarowanej tortownicy, ułóż na nim
jabłka
lekko wgniatając. Na jabłkach ułóż wiórki pozostałego
masła
. Piecz w 180 st. przez co najmniej godzinę.
Źródło:
http://www.pilkawkuchni.pl/2015/01/tort-z-caych-jabek.html
Przepisy powiązane
Tort z całych jabłek
Tort z całych jabłek
Tort z całych jabłek
Tort z całych jabłek
Tort z całych jabłek
Składniki powiązane (0)