Lubicie mocno doprawione dania? Ja mam takie sezonowe zapotrzebowanie na pikantne - swego czasu pepperoni zjadałam wprost ze słoika i ciągle było mi mało ;)Makaron, który dziś Wam polecam, ma swój rodowód w kuchni chińskiej - pamiętacie ? Zwany też makaronem z mrówkami :)Składniki:200 g makaronu Vermicelli House of Asia1 łyżeczka sosu sambal oelek House of Asia1 łyżka sosu sojowego jasnego House of Asia1 łyżka bulionu warzywnego House of Asia1 łyżka sosu ostrygowego House of Asia1 łyżeczka oleju z prażonego sezamu House of Asia1 łyżeczka białego sezamuposiekana dymka100 g mięsa mielonego1 łyżeczka mielonego czosnku1 łyżeczka mielonego imbirusól do smaku1 łyżka olejuSposób przygotowania:Makaron przygotuj według przepisu na opakowaniu. Skropolejem sezamowym i dokładnie wymieszaj.Rozgrzej wok, dodaj olej. Po chwili wrzuć czosnek i imbir, następnie sos sambal oelek i mięso. Wszystko dokładnie wymieszaj. Gdy mięso się usmaży, dodaj makaron i pozostałe składniki. Dokładnie wymieszaj.Porcje do podania posyp sezamem i dymką.