Wykonanie
Dzisiaj przyszłam z pracy starsznie zmęczona i strasznie głodna. A nie miałam przygotowanego obiadu, tak jakoś nie było czasu wcześniej się tym zająć. Dopadł mnie apetyt na coś pysznego i niezbyt ciężkiego. Tak mój wybór padł na warzywa z patelni zapiekane z
wędzonym serem i surówką z
sałaty.Pyszne danie i bardzo sycące, ukoiło moje zmęczenie i głód. Warzywa na patelnię miałam okazję wypróbować dzięki uprzejmości firmy Iglotex . Polecam Wam ich produkty, są pyszne i można z nich wyczarować pyszne dania.Zapraszam do spróbowania :-)Składniki:- 2 opakowania warzyw na patelnię po staropolsku Iglotex- 150 g
sera wędzonego-
sól i
pieprz do smaku-
sałata-
jogurt naturalny-
ogórek zielony długiWykonanie:Na patelnię wlać odrobinę
wody, wrzucić
mieszankę warzyw i dusić pod przykryciem przez 10 minut, w razie potrzeby odparować.
Ser żółty zetrzeć na tarce na dużych oczkach.W naczyniu żaroodpornym ułozyć warzywa po staropolsku, posypać po wierzchu
solą i
pieprzem oraz
startym serem. Zapiec w nagrzanym piekarniku do 180 stopni przez 13 minut, grzanie góra-dół.W misce wymieszać
sałatę, z obranym i pokrojonym
ogórkiem,
jogurtem,
solą i
pieprzem. Porcja na trzy osoby.Smacznego :-)