Gdyby ktoś miał wątpliwości, co się u nas właśnie dzieje... Tradycyjnie :) Sobotni poranek z placuszkami. Tym razem otrębowa wersja serwowana z jogurtem greckim i sokiem z zeszłorocznych malin i czarnego bzu. Opisywać smak? Zapach? nieee... spróbujcie sami :)Składniki:2 jajka1 szkl. kefiru1,5 szkl. mąki pełnoziarnistej pszennej3/4 szkl. otrębów4 łyżki cukru1,5 łyżeczki proszku do pieczenia1 łyżka esencji waniliowejszczypta soliolejSposób przygotowania:Oddziel żółtka od białek. Żółtka wymieszaj z kefirem, mąką, otrębami, proszkiem do pieczenia, cukrem i esencją. Białka ubij na sztywno ze szczyptą soli. Delikatnie wmieszaj pianę w masę żółtkową. Na patelni rozgrzej olej i porcjami nakładaj ciasto. Smaż do równego zrumienienia z każdej strony.