ßßß
Strona (nie)estetyczna.Czytelny przepis, ze stopniem trudności oraz zdjęcia z procesu przygotowania potrawy są na plus. Reszta niestety pozostawia wiele do życzenia.Ktoś wpadł na pomysł umieszczenia odręcznych rysunków na zdjęciach potraw. Daje to fajny efekt, niestety dużo traci gdy znajduje się na zupełnie nieostrym zdjęciu. Poza problemami z ostrością, bardzo rzuca się w oczy brak jakiejkolwiek kompozycji na zdjęciach gotowych potraw – duże zbliżenia, wycięte kadry, tu kawałek widelca, tam kawałek miski… Nie pasuje mi to wszystko do siebie.Pomimo tego, że często zdjęcia nie są najważniejsze, liczy się oczywiście treść, to uważam, że przy książce kulinarnej obie te rzeczy są na równi ważne. A tutaj niestety leżą. Poniższe zdjęcia należą do tych lepszych.
Twoja decyzja.Uważam, że ta publikacja wprowadza czytelników w błąd. Jej tytuł sugeruje, że skupiamy się na tym jak gotować bez glutenu. Zamiast tego otrzymujemy podrzędną książkę kucharską bez konkretnej specjalizacji. Ja jestem zawiedziona i żałuję tylko, że nie mogę uprzedzić wszystkich, by nie zamawiali jej przez internet, a przejrzeli na spokojnie w sklepie i zdecydowali czy to im odpowiada.Jeśli nie zależy Wam na jakości zdjęć i bezglutenowych przepisów to kupcie tę książkę – możecie to zrobić tutaj w trochę lepszej cenie. Jeśli nie umiesz w kuchni zrobić nic, i chcesz się nauczyć jak usmażyć jabłko albo zaparzyć herbatę to właśnie książka dla Ciebie.Zapraszam Was też do przeczytania recenzji innych książek:„Przepisy dla całej rodziny” – Grzegorza Łapanowskiego i Mai Sobczak„Zamień chemię na jedzenie” – Julity BatorŚwietnym pomysłem jest także zapisanie się do blogowego newslettera:oraz śledzenie bloga na bloglovin’PodsumowanieOceniającyAnna SudołData2015-03-24Ocena2Tagiksiążka pysznie bez glutenuAutorAnna SudołZ zawodu informatyk, z serca kucharz. Wegetarianka i wyznawczyni absolutnej relaksacji kuchennej. Twardy charakterek łagodzi i rekompensuje ludziom smacznym jedzeniem. Wiecznie w kuchni, wiecznie coś kombinuje. Chciałaby zostać sama sobie szefem i stworzyć coś co zapadnie wszystkim w pamięć.Poprzedni wpisJak przygotować się do diety?Następny wpisBezglutenowy mazurek czekoladowo-migdałowyKiedyś słyszałam, że przeciętny człowiek przygotow [...] Czytaj dalej +„Najlepsze przepisy dla całej rodziny” – Grochem o Książkę„Najlepsze przepisy dla całej rodziny” [...] Czytaj dalej +„Zamień chemię na jedzenie” to pozycja [...] Czytaj dalej +Dietetyk w zespole Grochem o Garnek – Poznajcie Anię!Niedawno zapowiadałam Wam zmiany na blogu (posta z [...] Czytaj dalej +