Wykonanie
Przepis na tą
sałatkę wyszperała moja mama w książce Katarzyny Enerlich "Prowincja pełna marzeń". Z lekkim respektem, bo kto powiedział, że pani Enerlich podzieliła się prawdziwym przepisem?, wzięła się za przygotowanie...I wiecie, co?To jedna z lepszych sałatek, jakie ostatnio
jadłam :)A na marginesie - książkę też gorąco polecam. Pięknie pachnie -
ziołami, łąkami, potrawami... Poprzez wartką akcję do miłości...
Składniki:puszka
ananasabiała część
poratorebka ugotowanego
ryżuok. 20 dag
sera żółtego - najlepszy: Havarti
majonezsólpieprzSposób przygotowania:
Por umyj i pokrój w cienkie półplastry.
Ananasa pokrój w drobną kosteczkę,
ser zetrzyj na tarce. Rozdrobnione składniki wymieszaj z ostudzonym
ryżem, dodaj
majonez i
przyprawy. Wymieszaj. Odstaw do lodówki.