ßßß
Cookit - przepis na Chiński bulion z mięsnymi kulkami
Toggle navigation
Wszystkie (176132)
Przepisy (173196)
Składniki (2936)
Wszystkie (176132)
Przepisy(173196)
Składniki(2936)
Chiński bulion z mięsnymi kulkami
Składniki
Białko
Dymka
Imbir
Kolendra
Olej
Sezam
Woda
Sos sojowy jasny
Sos ostrygowy
Bulion drobiowy
Margaryna kasia
Mięso mielone
Wykonanie
Pamiętacie ? Mnie smaki tamtego dnia wręcz prześladują.
Pisałam
już, że było to moje pierwsze zetknięcie z kuchnią chińską, a do tego w tak intensywnej dawce... Zupa, którą zaprezentowała nam "
Kaśka
" ma w sobie wszystkie towarzyszące nam na warsztatach smaki... Spróbujcie :)
Składniki:200 g
mięsa mielonego
2 łyżki
bulionu drobiowego
House of
Asia
1 łyżka
sosu ostrygowego
House of
Asia
1 łyżka
oleju
z prażonego
sezamu
House of
Asia
1 łyżka
sosu sojowego jasnego
House of
Asia
1 łyżeczka mielonego
imbiru
3 gałązki
dymki
1
białko jajka
pęczek świeżej
kolendry
1,5 litra
wody
Sposób przygotowania:Zagotuj
wodę
i dodaj 1 łyżkę
bulionu drobiowego
.
Mięso mielone
wymieszaj z
imbirem
,
sosem sojowym
,
sosem ostrygowym
,
olejem
z
sezamu
i 1 łyżką
bulionu
. Przy użyciu łyżki rób małe kulki
mięsne
i wkładaj je delikatnie do wrzącej
wody
. Gotuj 3 minuty.Do miseczki włóż pokrojoną
kolendrę
i kilka kropel
oleju
z
sezamu
. Włóż kulki
mięsne
i rozlej zupę.
Źródło:
http://www.pilkawkuchni.pl/2014/08/chinski-bulion-z-miesnymi-kulkami.html
Przepisy powiązane
Chiński bulion z mięsnymi kulkami
Chiński bulion z mięsnymi kulkami
Chiński bulion z mięsnymi kulkami
Chiński bulion z mięsnymi kulkami
Chiński bulion z mięsnymi kulkami
Składniki powiązane (0)