ßßß
Składniki:1/2 kg mąki krupczatki3 łyżki siemienia lnianego3 łyżki łuskanego słoneczenika1/2 szkl. otrąb pszennych1,5 łyżki sezamu1 łyżka pestek dyni3/4 łyżki soli2 łyżki cukru7 g drożdży instant1/2 litra wodySposób przygotowania:Wszystkie składniki z wyjątkiem drożdży instant i wody ułożyć warstwami w słoiku i obdarować kogoś bliskiemu naszemu sercu lub po prostu postawić na półce i cieszyć nim oczęta :)Wszystkie składniki wymieszaj, połącz z suchymi drożdżami i zalej ciepłą wodą. Wyrób ciasto - powinno być luźne. Nakryj i odstaw do wyrośnięcia na 20 minut. Ponownie je wyrób i przełóż do wysmarowanej i wysypanej otrębami formy do pieczenia. Odstaw ponownie do wyrośnięcia na 20 minut. W tym czasie rozgrzej piekarnik do 230 st. i piecz około 50 minut.