Wykonanie
My się zimy nie boimy... a gdy zmarzniemy, to pijemy gorącą
czekoladę. Dotychczas była to
czekolada albo z kupionych wcześniej tabliczek, albo z kuwertury, albo z proszku... Tym razem spróbowaliśmy
czekolady z
daktyli... Myślę, że ten przepis zostanie z nami na dłuuuuugo... :)

Składniki:500 ml dowolnego
mleka1/2 szkl.
daktyli3 łyżki gorzkiego
kakao1/4 łyżeczki
soli morskiej
Sposób przygotowania:
Mleko wlej do rondelka z grubym dnem i razem z pozostałymi podgrzewaj na małym ogniu, co jakiś czas mieszając. Kiedy
mleko zacznie się gotować, zmniejsz ogień i gotuj 5 minut na małym ogniu. Następnie zdejmij z ognia i zblenduj na aksamitnie gładką masę.Przelej do kubeczków.Możesz doprawić według uznania:
cynamonem,
kardamonem,
chilli...