Troszkę zmieniona wersja włoskiego deseru.Chociaż wersji jest sporoSkładniki (na 3 porcje):~200ml mleka~150g mascarpone~150g jogurtu naturalnego gęstego~4 łyżeczki żelatyny~100 ml wrzątku~cukier wanilinowy~szczypta cynamonu~2 łyżeczki brązowego cukru~garść malin +duża truskawka~6-7 suszonych żurawinWykonanie:Do rondelka wlać mleko, dosypać cukry i cynamonpodgrzewać do rozpuszczenia,W tym samym czasie rozpuścić żelatynę we wrzątku.Poczekać aż ostygną, należy jednak uważać by żelatyna nie stężała!Do mleka dodać pokrojoną w kosteczkę żurawinę, żelatynę, jogurt oraz mascarpone- intensywnie mieszając do uzyskania aksamitnej masyPrzelać do miseczek i włożyć do lodówki aż stężeje całość.Polać przetartymi owocami i ozdobić miętą :)zamiast owoców można polać karmelem lub każdym innym dowolnym sosem