ßßß
Składniki:– 250 mąki pszennej;– 50 g cukru pudru;– 1 łyżka miękkiego masła;– 4 żółtka;– 2 łyżki śmietany 18%– 1 łyżka spirytusu, szczypta soli, łyżeczka proszku do pieczenia– cukier puder do posypania;– smalec do smażeniaWykonanie:Mąkę, proszek do pieczenia i cukier puder przesiać do miski, dodać sól i wymieszać. Dodać masło, żółtka, śmietanę i spirytus, wyrobić dokładnie rękami.Ciasto odłożyć na pół godziny.W garnku roztopić smalec. Ciasto rozwałkować na grubość 3 mm. Z ciasta wycinać prostokąty i na środku każdego wycinać dziurkę. Przeciągać jeden z końców przez otwór.Chrusty smażyć z obydwu stron na złoty kolor i odsączać z nadmiaru tłuszczu na ręczniku papierowym.Posypać cukrem pudrem.Smacznego
http://muza.com.pl/product.php?id_product=1470