Wykonanie

Pyszna
sałatką, która świetnie nadaje się na lunch w pracy!Dobrze smakuje na zimno, jest pożywna i bardzo sycąca. W dodatku jej przygotowanie zajmie mniej niż 15 minut - spróbujcie koniecznie !

Składniki : ( 4 porcje )* 1/2 szklanki
kuskusu,* 1/2 szklanki
bulionu warzywnego,* 1/2 porcji pieczonej
ciecierzycy - przepis TUTAJ,* 250 g
pomidorków koktajlowych,* garść
rukoli,* 50 g
fety, pokrojonej w drobną kostkę,* 3 łyżki
oliwy z oliwek,*
sól,
pieprz*sok z 1/2
cytryny,

Przygotowanie :
Pomidorki ułóż na blasze do pieczenia, polej łyżką
oliwy z oliwek, przypraw
solą i
pieprzem.Wstaw do nagrzanego do 180 stopni na około 10 minut.
Kuskus zalej gorącym
bulionem, przykryj o odstaw na 3 minuty.Spuchnij widelcem.W misce zmieszaj przygotowany
kuskus z
rukolą,
ciecierzycą,
serem feta, szczyptą
soli i
pieprzu, dwoma łyżkami
oliwy z oliwek i
sokiem z cytryny.Dodaj upieczone
pomidorki i delikatnie zmieszaj.
