Wykonanie
Oj, oj...Wszystko dookoła jest tak absorbujące, że na włączenie komputera brakuje czasu...Dobrze, że chociaż zdjęcia robię regularnie:) W kolejce czeka mnóstwo przepisów,już sprawdzonych :)Na pierwszy rzut pójdzie rolada ziemniaczana:)Za oknem brzydko, ale chłodny kefirek i gorąca rolada - mniam!

Składniki:2
wafle500 g
ziemniaków50 g
pieczarekjajkomlekobułka tartasólpieprzprzyprawa do ziemniakówPrzygotowanie:
Ziemniaki obieramy i gotujemy do miękkości. Odcedzamy i tłuczemy. Szybko doprawiamy
solą,
pieprzem,
przyprawą do ziemniaków. Dodajemy do tej masy podsmażone wcześniej
pieczarki.Gorącą masę ziemniaczaną rozprowadzamy na waflach i zawijamy w roladę. Kroimy je na plasterki, obtaczamy w rozkłóconym
jajku i
mleku oraz obtaczamy je w
bułce tartej. Smażymy nasze plasterki na tłuszczu - ja smażyłam na
oleju kokosowym, czyli moim nowym odkryciu. Zdrowszy i bezwonny. Mniam!A do tego
maślanka i kolacja, nawet dla zakochanych - gotowa;)

