Wykonanie

Dziś zapraszam na kolejne danie z wykorzystaniem
młodej kapusty, którą uwielbiam. Surówka. Świetna do obiadu i grilla, kolorowa, wiosenna, zdrowa... dużo by o niej pisać.... po prostu pyszna:) Polecam :)Składniki- główka
młodej kapusty- 2 mniejsze kolorowe
papryki- 6-8
rzodkiewek- pół pęczka
koperku-
sól,
biały pieprz,
zioła toskańskie,-
oliwa z oliwekWykonanie
Kapustę szatkuję, lekko
solę, mieszam, delikatnie ugniatając rękoma aby zmiękła.
Papryki kroję w cieniutkie słupki,
rzodkiewkę w pół plasterki,
koperek siekam, dodaję do
kapusty.
Sałatkę doprawiam
pieprzem i
ziołami. Przed samym podaniem polewam
oliwą z oliwek i delikatnie mieszam.Smacznego :)
