ßßß
Składniki :4 duże pieczarki2-3 szalotki1 puszka mięsa krabowego (150-170g)4-5 plastry bekonu1 jajkoszczypta płatków chillisól, pieprzdymkamasło do smażenia
Przygotowanie :Pieczarki obrać i delikatnie wyciąć nóżki. Kapelusze odłożyć, a nóżki drobniutko posiekać.Plastry bekonu mocno zgrilować, aż będą przypieczone i chrupiące. Przestudzić. Gdy ostygną drobno posiekać lub nawet utrzeć, tak aby powstały okruszki.Na patelni rozgrzać masło i przesmażyć na nim drobniutko posiekaną szalotkę wraz z pokrojonymi nóżkami pieczarek. Smażyć do czasu gdy cebulka się zeszkli, a pieczarki będą miękkie. Patelnię zdjąć z ognia, a masę przestudzić. Dodać odsączone mięso krabowe, pokruszony bekon, szczyptę płatków chilli, pieprz i wbić jajko. Wszystko dokładnie wymieszać i nakładać do kapeluszy pieczarek.Pieczarki ułożyć na blasze do pieczenia i zapiekać przez około 20 minut w piekarniku nagrzanym do 160-180 stopni.
Smacznego !